معرفی محصولات
گیاهان گروه زنبقیان متنوع اند که زعفران یکی از آنهاست ک کیفیت و عطر بوی آن در مناطق مختلف متفاوت است و با توجه به آزمایشات و تجارب کسب شده در این زمینه زعفران قاینات افتخار مرغوبترین زعفران جهان و ایران را یدک میکشد.
موارد مصرف زعفران بسیار است و دلیل آن خواص دارویی بیشمار آن می باشد. گل های زیبا و بنفش آن در فصل پاییز، صبح ها پیش از طلوع خورشید توسط کشاورزان زحمتکش به وسیله دست برداشت میشود و هنوز بصورت ماشینی برداشت نمیشود سپس گل زعفران در آفتاب پهن شده تا گل های غنچه باز شود و برای پر کردن و جداسازی کلاله قرمز رنگ از گلپر آن کار بسیار آسان تر میشود. مرحله بعد خشک کردن زعفران است و پس از آن مرحله نگهداری آن میباشد ک بدقت و طبق اصول پیش می رود.
و بعد از این مراحل کار مجموعه آذربو آغاز میشود. مجموعه زعفران را از کشاورزان بومی در همان ابتدای فصل زعفران خریداری و جمع آوری کرده و پس از فراوری و آزمایشات لازم برای تعیین عیار زعفران در بسته بندی های متنوع متقاضیان عزیز عرضه می دارد.
آذربو زعفران هدیه ایست از دسترنج کشاورزان زحمتکش شهرستان قاینات،
عطر و طعم زعفران اصیل قاینات را با ما تجربه کنید.
انواع زعفران ها
زعفران نگین:
بهترین نوع زعفران، زعفران نگین می باشد که دارای انواع مختلفی از قبیل:
نگین، نگین سوپر، شبه نگین می باشد و برای صادرات بیشتر از این نوع زعفران استفاده می شود ودارای قدرت رنگدهی بالایی است (حدود ۲۵۰ تا ۲۹۰)
خصوصیات زعفران نگین:
- سه شاخه کلاله از هم جدا می باشد
- انتهای کلاله ها سفید نباشد
- خوش رنگ و خوش شکل باشد
- دارای فرخوردگی نباشد
- تکه های بهم چسبیده در ان وجود نداشته باشد
سوال های متعددی که ممکن است در مورد زعفران نگین به ذهن شما برسد.
انواع زعفران نگین- زعفران نگین صادراتی- زعفران نگین اصل- زعفران نگین قیمت- چگونه زعفران را نگین کنیم- چگونه زعفران نگین را خشک کنیم- گرانترین نوع زعفران- انواع زعفران نگین قائنات- انواع زعفران قاینات
انواع نگین:
نگین پرسی:
این نوع زعفران در هنگام فرآوری تحت پرسرقرار گرفته و رشته های قرمز رنگ زعفران حالت مسطح و تخت شده ای به خود میگیرد. این نوع زعفران در بازار بسیار نادر است و در اول فصل می توان این نوع زعفران را تهیه کرد.
نگین سوپر:
شناخته ترین و معروف ترین نوع زعفران در بین اقلام زعفران نگین، زعفران نگین سوپر است. این نوع زعفران دارای کیفیت رنگی وظاهر خوبی است و برای صادرات به کشورهای آسیایی مثل چین بهترین گزینه است.
زعفران نگین درجه یک:
این محصول از متوسط به بالا بوده و برای صادرات گزینه خوبی است
شبه نگین:
کیفیت پایین تری نسبت به انواع زعفران نگین دارد اما قیمت بسیار مناسبی داشته و اولین و بهترین گزینه برای بسته بندی می باشد
باور ذهنی اغلب افراد از زعفران همان زعفران سرگل است. که به نامهای سرقلم، سرریشه و ممتاز بکار می رود.
نامههای دیگر زعفران سرگل عبارتند از : زعفران ممتاز قائنات- زعفران ممتاز- زعفران سرریشه- زعفران سرقلم و… دلیل اینکه نام شهرها را همراه با نوع آن می آورند مثل زعفران قاینات تا اصیل بودن آن مشخص شود.
خصوصیات سرگل:
۱-کلاله ها کاملا از هم جدا
۲-کلاله بدون ذره ای سفیدی و کلاله قرمز می باشد
۳-خوش رنگ و خوش شکل
۴-به هم چسبیده نیست
۵-رنگ آن تمام قرمز است
۶-رشتهذهای کلاله ضخیم است
۷-میزان کروسین و سافرانال بسیار بالاست
۸-بسیار مناسب برای صادرات و استفاده مصارف صنعتی و درمانی و خانگی و آشپزی می باشد
کلاله قرمز رنگ به همراه ۱تا۳میلیمتر از بخش خامه زرد رنگ می باشد. قدرت رنگدهی آن از دسته بیشتر است و به دلیل وصل بودن کلاله به خامه و کاهش احتمال تقلب محبوبیت دارد.
خصوصیات:
۱-انتهای کلاله سفیدی دارد
۲-دارای فر خوردگی است
۳-تکه های بهم چسبیده نداشته باشد
۴-رشته های زعفران کلاف باشد
۵-خوش رنگ باشد
پایه و اصلی ترین نوع زعفران است.
که از کنار هم چیده شدن و خشک شدن تمامی یک ریشه (خامه و کلاله باهم) بدست می آید. بخش خامه معمولا ۳تا۵میلیمتر بوده و بسته به کیفیت زعفران بخش کلاله می تواند از آن کوتاه تر یا بلندتر باشد. و اگر به دنبال خواص زعفران هستید بهترین نوع زعفران را کارشناسان زعفران دختر پیچ می دانند.
و دارای عطر و بوی فوق العاده ای است چونکه رشته کامل زعفران است.
خصوصیات:
۱-انتهای کلاله سفیدی زیادی دارد
۲-داری فرخوردگی زیادی است
۳-معمولا به صورت تکه های جمع شده کنار هم می باشد
۴-کاملا کلاف می باشد
۵-خوش رنگ می باشد
با جدا کردن کلاله زعفران از خامه قسمت سفیدی (خامه) باقی می ماند. که در ایران به آن زعفران سفید، کنج و یا ریشه گفته می شود.
در اروپابه نام white(سفید) یا style(خامه) معروف است.
دیده شده که افراد سودجو و متقلب قسمت سفیدی یا همان خانه زعفران را با رنگهای آلبالو و یا رنگ خود زعفران رنگ کرده و بجای زعفران نگین می فروشند. به همین دلیل تشخیص زعفران نگین برای افراد عادی سخت است و خرید زعفران پوشال به آنها پیشنهاد میشود چون کلاله و خامه به هم متصل هست و دورنگ میباشد تقلب در آن سخت است.
نرمه یا زعفران شکسته هم نامیده میشود و در هنگام جابجایی با حجم بالای زعفران با توجه به فشار ها و ضربه های زیادی که به زعفران وارد میشود بر اثر تغییر مکان مقداری از آن دچار شکستگی خرد و نرم شدگی می شوند. ظاهر اصلی خود را از دست می دهد ارزان هست و بیشتر در کارخانه ها استفاده می شود