مراحل کاشت، داشت و برداشت زرشک | فروشگاه اینترنتی آذربو

مراحل کاشت، داشت و برداشت زرشک

کاشت زرشک

مراحل کاشت، داشت و برداشت زرشک

فصل کاشت زرشک از اواخر آبان ماه تا پایان اسفند ماه است.

به صورت ریشه‌ای و از اواسط فروردین ماه تا پایان خرداد ماه به صورت گلدانی کاشت میشود.
خاک مناسب کاشت زرشک خاک شنی و سلولیت می باشد.
آبیاری در سال اول هر هفته و در سال بعد روی مدار ۱۲ تا ۱۴ روز آبیاری می شود.

 

آب و هوای زرشک:
زرشک در آب و هوای گرم و خشک و کوهستانی قابل کاشت است.

در مناطقی که زرشک وحشی یافت می‌شود به دلیل اینکه از لحاظ فیزیولوژیکی شبیه زرشک بیدانه است می توان زرشک را کاشت کرد.
و در مناطقی که زعفران کاشت شده و به عمل آمده زرشک نیز میتوان کاشت و به ثمر نشاند.
‏ph خاک بین ۶ تا ۸٫۵ می باشد.
ای سی آب از۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰، نهال در مناطقی که آب شیرین دارد کاشت می‌شود.
ای سی ۶۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰،نهال در مناطقی که آب شور دارد مناسب کاشت است.
روش تکثیر زرشک:
زرشک بی دانه به صورت پاجوش فقط تکثیر می‌شود و از طریق بذرو قلمه کاشت آن توجیه اقتصادی ندارد(صرف وقت).
عملیات داشت زرشک:
زرشک نیاز به کود شیمیایی زیادی ندارد و فقط در مواردی که زرشک کم رنگ باشد برای رنگ گیری زرشک مقداری کود پتاس بالا در شهریور ماه داده می‌شود.
آفات زرشک:
۱-کرم سرشاخه: برای جلوگیری از کرم سرشاخه خوار از قرص نفتالین در داخل پارچه خیس قرار میدهیم،

بر روی شاخه ها می گذاریم که در اثر گازی که از قرص متصاعد می شود.

کرم ها نتوانند تخم گذاری کنند این روش مبارزه شیمیایی بود که گفتیم برای مبارزه فیزیکی راه آن قطع سرشاخه ها و سوزاندن آنها می باشد.
۲-شته زرشک: زمستان بر روی شاخه های جوان تخم گذاری می کنند و به صورت نقاط سیاه ریز در یک قسمت بر روی نهال ایجاد می‌شود.

به صورت کلونی با چشم قابل مشاهده است (کلونی:محل تجمع حشرات ) برای جلوگیری هم تنها راهش قطع سرشاخه های آلوده و سوزاندن آنها می باشد.
۳-کتاب شدن: شاخه‌های زرشک به شکل پهن و تخته در می‌آید و راه جلوگیری قطع سرشاخه هاست.
۴-زنگ زرشک: درمناطقی که گندم در نزدیکی باغات زرشک کاشته می شود،

این بیماری به باغ زرشک منتقل می‌شود به جلوگیری آن این است که در مناطقی که گندم کاشته می شود توصیه کاشت زرشک نمی شود.
برداشت زرشک:در اوایل اردیبهشت ماه شکوفه های زرد رنگی به وجود می آید.

سعی شود که در اوایل گلدهی به مدت ۲۰ تا ۳۰ روز آبیاری نشود چون باعث ریزش گل ها می گردد و در اوایل تیرماه میوه‌های زرشک ایجاد می گردد،

و در اواخر مرداد ماه رنگی زرشک آغاز می‌شود و میوه ها در اواخر شهریور ماه تا اواسط مهر ماه رسیده و به رنگ قرمز در می آید،

در این هنگام برداشت زرشک باید انجام گیرد برداشت زرشک به دو صورت انجام می گیرد:
۱- که شاخه های باردار را به وسیله قیچی باغبانی از از درخت جدا کرده.
۲-به صورت دانه که در این روش پارچه ای را در زیر سایه انداز زرشک پهن می کنند و به وسیله چوب به تنه و شاخه های باردار ضربه می‌زنند و ان را جمع‌آوری می‌کنند.

و بعد از برداشت زرشک زرشک تازه برای تازه خوری و مربای زرشک و آب زرشک استفاده می‌شود. این استفاده بیشتر در مناطقی که زرشک به صورت عمده کاشت می‌شود مانند خراسان جنوبی قائنات انجام می پذیرد.

زرشک به دو روش دانه‌ای و شاخه ای برداشت می‌شود.
در روش شاخه ای برای خشک کردن نیاز به سالن های بزرگ و داربست شده دارد که از قبل باید آماده باشد.

و وقتی زرشک از درخت جدا شد با شاخه، شاخه های زرشک بر روی داربست ها پهن می شود به صورتی که زیاد روی هم انباشته نشود زیرا زرشک تازه است و امکان سیاه شدن و کپک وجود دارد.

در سالنی که زرشک ها پهن می شود باید هوا در گردش باشد، معمولاً اگر بتوان در دو طرف سالن در های بزرگ و پنجره های بزرگ نصب شده باشد که هوا در گردش باشد،

و یا هم با فن های بزرگ که هوا را در جریان داشته باشد تا زرشک به خوبی خشک شود، زرشکی که در سالن ها و تالارها نگهداری می‌شود.

دور از نور آفتاب مستقیم آفتاب است و زرشکی که به این طریق خشک می‌شود.

و بعد از ۴ تا ۶ ماه ‏ و (گاهن مثل امسال که بازار زرشک زیاد تعریفی نداشت زرشک حدود ده ماه گذشته هنوز بر روی تالار و سالن ها انباشته هستند)

به بازار عرضه می‌شود و این زرشک را نوعی زرشک درجه یک پفکی می نامند.
و در زیر همین داربست ها و تالارها دانه‌های زرشکی که از شاخه ها جدا شده و ریخته می شود بر روی زمین زرشک زیر تالاری گفته میشود که بعد از خشک شدن به زرشک پفکی درجه ۲ وارد بازار می‌شود.
روش دیگری که زرشک را میتوان خشک کرد چیدن زرشک به صورت خوشه ای یا همان دانه شده است،

که زرشک ها را بر روی خرمن ها یا بالای پشت بام و یا سطح هموار در معرض نور خورشید پهن کرده و با چهار شاخ و هر چند روز آنها را زیر و رو می کنند،

تا زرشک سیاه نشود و کپک نزند این روش خشک کردن زرشک روش زمان کمتری نیاز دارد بین ۲ تا ۴ ماه زرشک خشک و آماده عرضه می‌شود زرشکی بدست آمده از این روش را زرشک دانه اناری می گویند.
امیدوارم مطالب ذکر شده مورد توجه شما قرار گرفته باشه. هدف ما در این مقالات این است که شما خرید زعفران از کشاورز را به سادگی انجام دهید.

برای تهیه زعفران سوپر نگین زعفران سرگل و خرید زعفران نگین با آذربو زعفران همره باشید تا از کیفیت برتر مجموعه ما، بهره مند شوید.

×

سلام!

با ما در WhatsApp گپ بزنید یا برای ما ایمیل بفرستید به info@saffronazarbo.ir

 

×